Forum posvećen onlajn učenju Studio B

Objavljeno: 20.02.2018. 17:07 Izmenjeno: 20.02.2018. 17:07

Učenje na daljinu odnosno efikasnost onlajn edukacije glavna je tema Foruma koji će biti održan u sredu 21. februara u Beogradu.

 

Onlajn učenje sve je zastupljeniji vid edukacije svuda u svetu pa i u Srbiji, a za njega su posebno zainteresovane institucije koje  žele da dodatno obrazuju svoje zaposlene. O značaju i iskustvima sa učenjem na daljinu govoriće menadžeri velikih internacionalnih kompanija. Ovaj vid edukacije mogućava ogromne uštede u vremenu i troškovima putovanja, otvara mogućnost da se nastavi prisustvuje iz bilo kog dela sveta što obezbeđuje veliku fleksibilnost. OrganizatorI foruma su Nemačko-srpska privredna komora i vodeći svetski lanac škola stranih jezika Berlitz, a skup se održava u hotelu Hajat i otvoren je za sve zainteresovane.

Onlajn učenje poslednjih nekoliko godina doživelo je pravi procvat zahvaljujući stalnim tehnološkim unapređenjima predavanja i omogućava visok kvalitet nastave i pristup znanju pod uslovima koji su nezamislivi za konvencionalni način učenja. Samo u Sjedinjenim Američkim Državama 6,7 miliona studenata pohađa fakultetsku nastavu kroz online učenje. Trećina svih studenata u SAD tokom školovanja pohađa makar jedan online kurs, a čak 77% ispitanika veruje da je znanje stečeno isključivo online kursevima jednako kvalitetno kao znanje stečeno tradicionalnim učenjem. Procenjuje se da je studiranje preko online platformi u SAD košta tri puta manje od pohađanja tradicionalne nastave.

Onlajn učenje omogućava jednaku interaktivnost učenika i predavača kao i na klasičnom predavanju. Svaki čas se može snimiti i ponovo pustiti  radi utvrđivanja gradiva. Eliminišu se geografska ograničenja zbog čega je polaznicima omogućen i pristup širem krugu predavača, raznovrsnijih predavanja i učešće u radu internacionalnih grupa.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana