Formirana komisija za dodelu sredstava u filmskoj industriji

Objavljeno: 23.03.2016. 16:00 Izmenjeno: 23.03.2016. 16:00

Vlada Republike Srbije formirala je komisiju koja će razmatrati zahteve za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti filmske industrije, saopštio je danas Filmski centar Srbije.

Komisija je, na prvoj sednici održanoj juče, usvojila akta kojima se uređuje njen nesmetan rad i utvrdila aktivnosti neophodne za realizaciju postupka dodele podsticaja investitoru koji proizvodi audiovizuelno delo.

Komisiju čine predstavnik Ministarstva privrede, koji je i predsednik Komisije, zatim, predstavnici Ministarstava kulture i finansija, kao i predstavnici Grupacije za kinematografiju pri Privrednoj komori Srbije i Filmskog centra Srbije.

Vlada Srbije je u cilju podsticanja privrednih aktivnosti, kroz povećanje zaposlenosti u filmskoj industriji, proizvodnim i uslužnim delatnostima, kao i promocije potencijala Srbije u ovoj delatnosti, usvojila prošle godine Uredbu o podsticajima investitoru da u Republici Srbiji proizvodi audiovizuelno delo.

Za ove namene je u budžetu Ministarstva privrede opredeljeno za 2016. godinu 400 miliona dinara.

U skladu sa Uredbom, u toku je priprema pravilnika kojim se uređuje način, uslovi i kriterijumi, kao i obrasci za prijavu i dodelu podsticaja u ovoj oblasti.

Donošenje pravilnika se očekuje u narednih desetak dana, nakon čega će biti raspisan javni poziv za ulagače u oblasti filmske industrije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 20°C
Min: 7°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana