Formiran Sekretarijat za inspekciju, nadzor i komunikaciju beoinfo

Objavljeno: 29.09.2022. 10:48 Izmenjeno: 29.09.2022. 10:48

Gradski menadžer Miroslav Čučković je podsetio da Beograd ima 17 opština i 300 kvartova, te da su ustanovljeni sektori veličine jednog kvadratnog kilometra.

Odbornici Skupštine Grada Beograda usvojili su Odluku o izmenama i dopunama Odluke o Gradskoj upravi kojom je formiran Sekretarijat za inspekciju, nadzor i komunikaciju.

Gradski menadžer Miroslav Čučković je podsetio da Beograd ima 17 opština i 300 kvartova, te da su ustanovljeni sektori veličine jednog kvadratnog kilometra.

– Na tom prostoru postoje radnici „Parking servisa”, „Zelenila”, „Čistoće”, komunalni milicionar i opštinski inspektor, i ti ljudi danas rade samo ono što je njihova nadležnost. Naš cilj je objedinjavanje svih tih službi sa spiskom aktivnosti koje moraju da prate i da budu „građani umesto građana”, tako da naši sugrađani ne moraju da se sekiraju da li je semafor neispravan, postoji li rupa na putu, neodnesena đubrijera i tako dalje. To će biti u njihovom delu posla i za nas je to najvažnije – istakao je gradski menadžer.

Istovremeno, usvojena je i Odluka o izmenama i dopunama Odluke o Komunalnoj miliciji kojom se preciznije određuje delokrug rada Komunalne milicije, radi efikasnijeg obavljanja poslova i zadataka.

Gradski odbornici usvojili su na današnjoj sednici i Odluku o dodeli vaučera za kupovinu sportske opreme za decu do završetka srednjoškolskog obrazovanja, kao i za zaposlene i radno angažovane u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama na teritoriji Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Jak vetar

Max: 8°C
Min: 4°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana