FON dobija novu zgradu od 7.619 kvadrata Tanjug

Objavljeno: 29.01.2018. 13:22 Izmenjeno: 29.01.2018. 13:22

Na Fakultetu organizacionih nauka, u prisustvu premijerke Ane Brnabić, potpisan je ugovor za gradnju nove zgrade površine 7.619 kvadratnih metara.

Izgradnja novog objekta će FON-u omogućiti da upiše 750 novih studenata svake godine umesto dosadašnjih 430, što je deo aktivnosti Vlade Srbije na unapređenju naučnog i inovacionog ekosistema Srbije.

Država je za izgradnju izdvojila pet miliona evra iz kredita Evropske investicione banke, a prema ugovoru planirano je da fakultet uloži 60 miliona dinara iz sopstvenih sredstava za opremanje zgrade.

Ugovor o realizaciji i finansiranju projekta izgradnje nove zgrade FON-a potpisali su ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević i dekan Fakulteta organizacionih nauka Milija Suknović.

Prisustvovala je i šefica Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan Dubravka Negre.

Oni su posle potpisivanja ugovora obišli obnovljene prostorija fakulteta, za čiju adaptaciju i rekonstrukciju je Vlada Srbije izdvojila 35 miliona dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 32°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 33°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana