Flojdov brat u Kongresu: Budite lideri, učinite pravu stvar Tanjug

Objavljeno: 10.06.2020. 20:22 Izmenjeno: 10.06.2020. 20:22

Brat Afroamerikanca Džordža Flojda koga je brutalno ubila policija u Mineapolisu Folonajz Flojd pozvao je  u Kongresu SAD na sprovođenje reformi koje bi onemogućile policijsku brutalnost

Foto:Tanjug  (Erin Sćaff/The New York Times via AP, Pool)

„Zaustavite bol. Moj brat ne može ostati zapamćen samo kao još jedno ime u nizu imena žrtava policijske brutalnosti. Budite lideri kakvi su potrebni našoj zemlji i celom svetu“, rekao je Flojd u Predstavničkom domu Kongresa.

„Ovde sam da bih vas zamolio da zaustavite bol. Moj brat je molio za pomoć, ali njegova molba je ignorisana. Zato molim da vi čujete poziv koji vam sada upućujemo moja porodica, ja i ljudi iz celog sveta – dosta je bilo“, rekao je Flojd.

Pravosudni odbor Predstavničkog doma, koji kontrolišu demokrate, planira da do 4. jula zakonodavcima podnese predlog zakona protiv policijskog nasilja i rasne nepravde.

Očekuje se da predlog zakona demokrata u Predstavničkom domu stavi van zakona policijsko gušenje osumnjičenih, da se uvede trening protiv rasizma u policiji, onemogući prelazak optuženih policajaca u druge bezbednosne strukture i olakša procesuiranje onih koji krše pravila službe, ali nije izvesno da li će ovaj predlog imati dvostranačku podršku.

Republikanski poslanik Džim Džordan saglasio se da je kucno čas „za pravu raspravu, pravu debatu i prava rešenja za odnos policije prema Afroamerikancima“, ali je istovremeno i pohvalio predsednika Donalda Trampa za reakciju povodom policijskog ubistva Džordža Flojda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 20°C

Pretežno vedro

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana