Finalisti festivala „Sanremo“ 4. juna na Kalemegdanu tanjug

Objavljeno: 20.05.2022. 13:01 Izmenjeno: 20.05.2022. 13:01

Umetničko rukovođenje projektom povereno je maestru Mauriciju Filardu, muzičkom direktoru Pesme Evrovizije 2022. održane u Torinu.

Čuveni italijanski muzički festival Sanremo dolazi u Beograd 4. juna u okviru internacionalne turneje, kada će na Kalemegdanu biti predstavljeni finalisti i pobednik selekcije mladih – „Sanremo Giovani, World Tour“.

Internacionalna turneja „Sanremo Giovani 2022“ je manifestacija koju organizuje Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije u saradnji sa televizijom RAI.

Ove godine turneja predstavlja sekciju posvećenu mladim talentima najomiljenijeg festivala italijanske pesme na svetu. To je i jedinstvena prilika da se mladi umetnici predstave međunarodnoj publici i mogućnost za brojne ljubitelje italijanske muzike da uživaju u odličnom koncertu.

Ambasada Republike Italije u Beogradu, Italijanski institut za kulturu u Beogradu i Centar beogradskih festivala – CEBEF, organizuju izvanredan koncert u Beogradu, na otvorenoj sceni Kalemegdana.

Nastupaju Juman, Martina Beltrami, Litame i Samia, koji će izvesti svoje pesme uz nove verzije velikih klasika italijanske muzike.

Pre Beograda „Sanremo Giovani“ nastupaju u Madridu i Briselu, a posle Beograda turneja nastavlja put ka Tirani.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 35°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana