Film „Kralj Petar Prvi“ gledalo 150.000 gledalaca Tanjug

Objavljeno: 27.12.2018. 10:48 Izmenjeno: 27.12.2018. 10:48

Istorijsku dramu „Kralj Petar Prvi“ u režiji Petra Ristovskog za manje od mesec dana gledalo je 150.000 gledalaca.

Posle odličnog premijernog starta na tri beogradske premijere i publika širom Srbije je sa nesmanjenim interesovanjem odlazila u bioskop da pogleda film o stradanju srpskog naroda u Prvom svetskom ratu.

Kritičari su ocenili da je to “zreo i uspeo film primetno krupnih ambicija u bezmalo svakom svom aspektu” i da je „uprkos mnogobrojnim predrasudama, uspeo da pod jednim krovom pruži i istinski spektakl i nepatvoreni tragizam u priči sa finom ravnotežom antiratnog sentimenta i promišljenog patosa“.

Glavnu ulogu tumači Lazar Ristovski, mladi Milan Kolak igra dobrovoljca Marinka Spasojevića, glavnu žensku ulogu tumači Danica Ristovski u liku Makrene Spasojević, Aleksandar Vučković igra mladog regenta Aleksandra Karađorđevića, dečak Ivan Vujić igra Momčila Gavrića, najmlađeg oficira u Prvom svetskom ratu, Radovan Vujović seljaka Životu, mladi Marko Todorović princa Ðorđa Karađorđevića.

U glumačkoj ekipi su i Branko Jerinić, Pavle Jerinić, Svetozar Cvetković, Goran Šušljik, Tihomir Arsić, Slobodan Ćustić, Tanasije Uzunović, Marko Baćović, Ljubiša Savanović, Nebojša Kundačina i mnogi drugi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 19°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 21°C
Min: 9°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana