Gastronomska i kulturno – zabavna manifestacija na reci „Fiš Fest“ počinje sutra u Beogradu i trajaće do 24. septembra, a organizatori najavljuju kuvarski šou, mediteranske specijalitete, sarajevsku kuhinju i takmičenje profesionalaca u kuvanju riblje čorbe. Na keju kod kule Nebojša posetioce prvog dana manifestacije očekuje Dan sarajevske kuhinje od 12.00 sati u okviru kog će biti promocija proizvođača slatkiša, sira, maslinovog ulja, začina, starih zanata, revija starih automobila i predstavljanje turističke ponude Srbije i Beograda. Do 22.00 časova služiće se tradicionalna riblja čorba u kazanima od 100 litara koju pripremaju kuvari restorana „Vodenica“ i Asocijacije šefova kuvara Srbije U isto vreme kuvarski šou obuhvatiće pripremanje i služenje specijaliteta od rečne i morske ribe i mediteranskih specijaliteteta koju pripremaju Asocijacija šefova kuvara Srbije, Kulinarska federacija Srbije i gostujući kuvari iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i Slovenije. Pripremanje sarajevskih ćevapa pred publikom pružiće kuvari iz Sarajeva, Udruženje HORES BiH i Gastrokutak Sarajevo. Zvanično otvaranje manifestacije biće u 18.00 sati a muzički program traje do 23.00 časova, objavljeno je na sajtu fishfestbeograd.rs. Drugi dan rezervisan je za Dan mediteranskih specijaliteta koje će pripremati Savez kuvara Evropskih i mediteranskih regija iz Splita, Stevo Karapandza i Asocijacija šefova kuvara Srbije, Kulinarska federacija Srbije i gostujući kuvari. Prvog dana vikenda osim kuvarskog spektakla, i pripreme i služenja jela kao i prethodnih dana, održaće se takmičenje mladih kuvara, kao i predavanja za mlade kuvare o izabranom jelu za takmičenje, koja će održati profesori Visoke hotelijerske škole Beograd i gosti iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i Slovenije. Poslednji dan manifestacije obeležiće takmičenje kuvara profesionalaca od 16.00 do 18.00 časova.
Festival ribljih specijaliteta počinje u četvrtak u Beogradu tanjug
Objavljeno: 20.09.2023. 12:18 Izmenjeno: 23.09.2023. 19:54
Gastronomska i kulturno – zabavna manifestacija na reci „Fiš Fest“ počinje sutra u Beogradu i trajaće do 24. septembra, a organizatori najavljuju kuvarski šou, mediteranske specijalitete, sarajevsku kuhinju i takmičenje profesionalaca u kuvanju riblje čorbe. Na keju kod kule Nebojša posetioce prvog dana manifestacije očekuje Dan sarajevske kuhinje od 12.00 sati u okviru kog će […]
Comments RSS Feed