Fazna rekonstrukcija svih objekata Centra dečjih letovališta Beoinfo

Objavljeno: 12.08.2020. 19:37 Izmenjeno: 12.08.2020. 19:38

U objektu Centra dečjih letovališta  „Stevan Filipović” na Divčibarama započeta je prva faza obnove vredna 20 miliona dinara.

–U planu je fazna rekonstrukcija svih objekata Centra. Nedavno je završen objekat i na Bukulji, nastavljamo dalje sa podizanjem kvaliteta usluge za decu –  rekao je tokom obilaska gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je istakao da je u proteklih godinu i po dana u objekte CDL-a u kojima pre svega borave deca Grad Beograd uložio 85 miliona dinara.

Direktorka CDL-a Tanja Santrač rekla je da su u smeštajnim kapacitetima na Divčibarama zamenjeni podovi, rekonstruisani toaleti, sređeni plafoni, započeta je zamena nameštaja i rekonstruisana je kompletna fasada.

–Dalji planovi su sanacija i ostalih objekata i izgradnja mini dečjeg grada na planini na kojoj kod nas trenutno boravi 60 dece – rekla je Santrač.

Prilikom posete Gak je obišao i deo parcele CDL-a preko koje su vlasnici obližnjih vikendica započeli nelegalnu gradnju puta.

–Zaustavili smo započetu gradnju puta, ovakvu neodgovornost nećemo dozvoliti. Neko je preorao dvorište u vlasništvu Grada Beograda, u delu gde se deca igraju da bi mu vikendica bila bliže kolima. Sve je prijavljeno, time se sad dalje bave nadležne institucije – zaključio je Gak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno oblačno

Subota
Pretežno sunčano

Max: 25°C
Min: 11°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana