EPS Distribucija“ smanjila gubitke i uštedela 820 miliona Tanjug

Objavljeno: 20.01.2017. 16:04 Izmenjeno: 20.01.2017. 17:50

Operator distributivnog sistema „EPS Distribucija“ Beograd saopštio je danas da je u 2016. godini smanjio gubitke na nivo od 12,96 odsto, čime je ostvareno dodatnih 820 miliona dinara uštede u odnosu na plan.

 

Na taj način je premašen zadati plan u jednom od najvažnijih segmenata poslovanja, a to je smanjenje gubitaka u distributivnoj mreži, navodi se u saopštenju.

„Podsećamo da su gubici u 2015. godini bili 14,02 odsto, na osnovu čega je Vlada Srbije zacrtala cilj, prihvaćen i od strane MMF, da ukupni gubici u distributivnoj mreži u 2016. godini moraju da budu smanjeni na nivo od 13,5 odsto“, kaže se u saopštenju.

Iz „EPS Distribucija“ Beograd ističu da se taj rezultat ogleda pre svega u investicionim aktivnostima koje se kontinuirano sprovode na modernizaciji distributivne mreže i elektroenergetskih objekata, na izmeštanju mernih mesta, kao i pojačanim kontrolama u cilju otkrivanja krađe električne energije i suzbijanja tog vida kriminala.

„Iako ostvareni procenat gubitaka u distributivnoj mreži predstavlja zavidan poslovni rezultat, nećemo biti u potpunosti zadovoljni dokle god se taj procenat ne svede na nivo koji je prihvatljiv u ekonomski najrazvijenijim zemaljama“, ističe se na kraju saopštenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 22°C

Delimično oblačno

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 22°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana