Epidemiolozi: Pridržavati se svih propisanih mera Studio B

Objavljeno: 24.03.2020. 13:15 Izmenjeno: 25.03.2020. 08:58

Tokom trajanja vanrednog stanja, potrebno je da se građani pridržavaju svih propisanih mera, kako bi se sprečilo širenje infekcije, kažu epidemiolozi u Gradskom zavodu za javno zdravlje.

Nadležni posebno apeluju na pacijente koji moraju da obave neophodne preglede u zdravstvenim ustanovama u Srbiji da dođu u tačno određeno vreme, da bi se izbegle gužve koje u ovim trenucima nisu poželjne.

U sklopu rigoroznih mera koje je preduzela Vlada Srbije ograničeno je kretanje građana i njihovo masovno okupljanje, kako bi se smanjila mogućnost da dođe do širenja korona virusa. Takođe, ne manje važne su higijenske mere, ali i dnevne navike u vidu češćeg pranja ruku, na šta nas podsećaju epidemiolozi.

Pored mera predostrožnosti kojih je potrebno da se pridržavaju svi građani, važno je da se u zdravstvenim ustanovama spreči stvaranje gužve, što ćemo zajedno postići ako poslušamo savet medicinskih radnika.
Da li će postojeće mere biti pooštrene zavisi isključivo od naše odgovornosti. U novonastalim okolnostima, više nego ikad potrebno je da ne mislimo samo o sebi, već i o drugima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 26°C

Pretežno vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana