Epidemiološke i mere radnog vremena ugostiteljskih objekata u Beogradu uglavnom se poštuju Studio B

Objavljeno: 03.12.2020. 09:41 Izmenjeno: 03.12.2020. 13:57

U najvećem broju mere se poštuju, što je i vidljivo na terenu, izjavila je za Studio B sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Božović.

Inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove u saradnji sa Komunalnom milicijom i Sanitarnom inspekcijom konstantno vrše kontrolu poštovanja epidemioloških mera i poštovanja radnog vremena ugostiteljskih objekata u Beogradu.

– Već u 18 sati sve je zatvoreno. Konkretno, sinoć su pregledana 84 lokala, samo jedan nije poštovao radno vreme i kažnjen je. Pregledano je i 78 maloprodajnih objekata i šest tržnih centara, svi su poštovali mere i radno vreme. Izmenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti proširena su ovlašćenja i Komunalne inspekcije, tako da sada kontrolišemo i poštovanje epidemioloških mera – istakla je Sonja Božović.

Prema njenim rečima, od jula se sprovode kontinuirane kontrole, izvršeno je više od 6.000 pregleda i data su 232 prekršajna naloga.

– Od 25. novembra do sada izvršena su 1.202 pregleda i naplaćeno je više od dva miliona dinara. Dakle, kontrolišemo sve, od ugostiteljskih objekata, kafića, restorana, maloprodajnih objekata, tržnih centara, frizerskih i kozmetičkih salona. U najvećoj meri građani poštuju radno vreme i epidemiološke mere. Kazne nisu male, te koristim priliku da pozovem sve da i dalje poštuju mere za dobrobit svih. Za pravna lica kazne su 300.000 dinara, za preduzetnike 150.000 dinara, za odgovorna lica u pravnom licu 50.000 dinara, a za fizička lica 5.000 dinara. Nije cilj kažnjavanje, već bezbednost građana i zdravlje čitavog društva – pojasnila je Sonja Božović.

Kako je navela, poštuju se i kontrolišu sve mere koje usvoje Republički i Gradski štab za vanredne situacije.

– Tako ćemo i nastaviti. Inspekcija, kao i mnoge službe, ima problema sa zaražavanjem zaposlenih, ali se organizujemo i naši ljudi su na terenu. Radimo svakodnevno, imamo noćne i dnevne kontrole, tako da ćemo ukoliko mere budu pooštrene i mi pooštriti kontrole – zaključila je sekretarka Sonja Božović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 34°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 36°C
Min: 24°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana