Mali u „Panorami“: Moj doktorski rad postao političko pitanje Studio B

Objavljeno: 16.11.2019. 20:31 Izmenjeno: 17.11.2019. 17:59

Moj doktorski rad postao je političko pitanje za koje želim da se što pre završi i nadam se će se oni koji budu odlučivali o tome voditi strukom i profesionalnom etikom, a ne političkim pritiscima od strane opozicije, rekao ministar finansija Siniša Mali, gostujući u emisiji „Panorama“ Ivane Vučićević. Mali je rekao da je spreman da pocepa svoju doktorsku diplomu i da napiše drugi doktorat, a da ga opozicija napada lično jer ne može da ospori rezultate njegovog rada.

 

Povodom napada na njegov doktorski rad, Siniša Mali podseća da je na trećoj godini proglašen najboljim studentom Ekonomskog fakulteta, da su njegovi diplomski i magistarski radovi nagrađivani, te da je na doškolovavanje u SAD otišao kao Ron Braun stipendista i da je tamo, kao jedan od najboljih studenata, završio prestižne finansijske škole. A kada se, kako navodi, vratio u Srbiju, rešio je da doktorira na temu restruktuiranje preduzeća, kojom se profesionalno bavio 20 godina.

Mali kaže da je ostavio Univerzitetu da da ocenu o njegovom doktorskom radu i da se nikada nije mešao, za razliku od lidera opozicije i nekih opoziciono nastrojenih studenata koji, kako tvrdi ministar finansija, vrše pritisak na Univerzitet da se njegov doktorski rad proglasi plagijatom.

Siniša Mali podseća da je, dok je bio u Upravnom odboru Komercijalne banke, profesora Raša Karapandža, preko firme Cif, pokušao da proda softver toj banci u vrednosti od dva miliona evra. Mali je tu prodaju sprečio, a Karapandža se sada pojavljuje kao najveći kritičar doktorata Siniše Malog.

Siniša Mali kaže da je u trenutku kada je on postao gradonačelnik u Beograd bilo šest gradilišta, a da ih sada ima više desetina i to samo onih koje grad finansira, a da je ukupna vrednost radova u ovom trenutku skoro milijardu evra.

Ministar finansija ističe da ekonomske rezultate naše zemlje hvale Svetska banka, MMF i EU, da plate i penzije rastu na realnoj osnovi, a da je sve to moguće zahvaljujući teškim reformama iz 2014.

Siniša Mali otkriva da će u novom investicionom planu koji će biti predstavljen za nekoliko nedelja, 3 – 4 milijarde biti namenjeno za vodovod i kanalizaciju, jer prethodna vlast, kaže, nije ništa radila po tom pitanju. Ističe da je posebno ponosan zbog izgradnje novih puteva.

Mali smatra da je ideja malog šengena odlična inicijativa koju nikako ne bi smeli propustiti, jer će svima doneti mnogo veći ekonomski rast. Nemci i Francuzi su ratovali i da su se mirili tempom kojim se mirimo mi u regionu, Evropske unije nikada ne bi bilo, zaključuje Mali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 27°C

Pretežno vedro

Nedelja
Malo i umereno oblačno

Max: 29°C
Min: 19°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana