Elektromreža Srbije dodelila stipendije učenicima srednjih škola studio b

Objavljeno: 04.10.2023. 16:18 Izmenjeno: 04.10.2023. 16:18

Generalna direktorka Akcionarskog društva Elektromreža Srbije Jelena Matejić potpisala je ugovore o stipendiranju 10 učenika iz četiri srednje tehničke škole, smera elektrotehničar energetike, iz više gradova u Srbiji. Reč je o školama Nikola Tesla, Stari grad, Rade Končar iz Beograda, Prva tehnička škola Kruševac i škola Nikola Tesla iz Niša. Kontinuiranim stipendiranjem učenika doprinosi se […]

Generalna direktorka Akcionarskog društva Elektromreža Srbije Jelena Matejić potpisala je ugovore o stipendiranju 10 učenika iz četiri srednje tehničke škole, smera elektrotehničar energetike, iz više gradova u Srbiji. Reč je o školama Nikola Tesla, Stari grad, Rade Končar iz Beograda, Prva tehnička škola Kruševac i škola Nikola Tesla iz Niša.

Kontinuiranim stipendiranjem učenika doprinosi se unapređenju srednjoškolskog obrazovanja u Srbiji kroz direktnu pomoć učenicima koji su odabrali da im buduće zanimanje bude u oblasti energetike.

Ugovorom je predviđeno da učenici tokom deset meseci dobijaju stipendiju u iznosu od 15 hiljada dinara. Tokom ovih deset meseci učenici će biti u prilici da se upoznaju sa radom i funkcionisanjem srpskog operatora prenosnog sistema. Uz podršku mentora, stipendisti će steći važna praktična znanja i veštine, a postoji i mogućnost da, po završetku školovanja, u Elektromreži Srbije pronađu i zaposlenje.

„Ovo je deveti put kako Elektromreža Srbije dodeljuje stipendije talentovanim učenicima tehničkih škola. U EMS AD držimo do toga da su zaposleni ključni deo sistema. A kako bi i u budućnosti imali najkvalitetnije kadrove na svim nivoima, nastavićemo da podržavamo vredne mlade ljude. Pružamo im finansijsku podršku, ali, što je još važnije, i šansu da uče od najboljih u energetskom sektoru, uz mogućnost zaposlenja, što je odlična prilika za profesionalni rast i razvoj“ – izjavila je tom prilikom Jelena Matejić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana