Elektroenergetski stabilniji Tanjug

Objavljeno: 20.12.2021. 21:36 Izmenjeno: 21.12.2021. 08:44

Energetska situacija je stabilnija, proizvodnja u termolektranama povećana i svi blokovi su u sistemu, navodi Radna grupa za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima i konstatuje da je za Beogradske elektrane i toplane u Srbiji obezbeđena dovoljna količina energenata do kraja zimske sezone.

Energetska situacija u Srbiji se stabilizuje, kapaciteti proizvodnje u termolektranama su povećani i u sistemu su svi blokovi, rečeno je danas na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima.

Na sednici je saopšteno da su kapaciteti proizvodnje energije u Termoelektrani „Nikola Tesla“ povećani i u sistemu je svih osam blokova, kao i da u TE „Kostolac“ svi blokovi funkcionišu bez prekida, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

Stanje u prenosnom sistemu funkcioniše bez problema, sa tekućim održavanjem, a situacija u distributivnom sistemu je normalizovana.

Konstatovano je da „Beogradske elektrane“ i toplane u Srbiji za sada nemaju većih kvarova, i da je obezbeđena dovoljna količina energenata za nesmetano funkcionisanje daljinskog grejanja do kraja zimske sezone.

Predstavljen je i izveštaj o dosadašnjem radu operativnog tima za utvrđivanje činjeničkog stanja u vezi sa rezervama i kvalitetom uglja u EPS-u.

Govorilo se o potrebnim dodatnim količinama energenata i planovima za period do kraja godine i do kraja zimske sezone, te planovima za snabdevanjem tržišta mazutom.

Sednicom Radne grupe predsedavala je potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana