ELEKTRO MREŽA SRBIJE DODELILA 10 STIPENDIJA studio b

Objavljeno: 10.10.2022. 14:27 Izmenjeno: 10.10.2022. 14:27

Ovo je osmi put kako Elektromreža Srbije dodeljuje stipendije talentovanim učenicima tehničkih škola.

Generalna direktorka Akcionarskog društva Elektromreža Srbije Jelena Matejić potpisala je ugovore o stipendiranju 10 učenika iz pet srednjih tehničkih škola, smera elektrotehničar energetike, iz više gradova u Srbiji. Reč je o školama „Nikola Tesla“, „Stari grad“ i „Rade Končar“ iz Beograda, elektrotehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ iz Novog Sada i školi „Nikola Tesla“ iz Niša.

Glavni cilj stipendiranja je unapređenje srednjoškolskog obrazovanja u Srbiji kroz direktnu pomoć učenicima koji su odabrali da im buduće zanimanje bude u oblasti energetike i koji imaju nameru da svoj karijerni put otpočnu i nastave u Republici Srbiji.
Učenici će tokom deset meseci dobijati stipendiju u iznosu od 10 hiljada dinara i, što je još važnije, biće u prilici da se upoznaju sa radom i funkcionisanjem srpskog operatora prenosnog sistema. Oni će, uz pomoć mentora, dobiti priliku da steknu važna praktična znanja i veštine, a postoji i mogućnost da, po završetku školovanja, u Elektromreži Srbije pronađu i zaposlenje.

„Ovo je osmi put kako Elektromreža Srbije dodeljuje stipendije talentovanim učenicima tehničkih škola. Praktično, ovo je već naša tradicija. Sve ovo činimo i kao društveno odgovorna kompanija koja se trudi da pomogne mladim ljudima da karijeru ostvare u svojoj zemlji, ali i kao kompanija koja je svesna da ulaganjem u mlade ulaže i u svoju budućnost. Učenicima poručujem da priliku iskoriste, da budu aktivni i da se trude da nauče što više, jer imaju od koga. Sigurna sam da su da među njima i naše buduće kolege sa kojima ćemo zajedno stvarati svetlu budućnost elektroenergetskog sektora“ – izjavila je tom prilikom Jelena Matejić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana