Električni bicikli za lakši rad volontera na Starom gradu Tanjug

Objavljeno: 11.05.2021. 11:35 Izmenjeno: 11.05.2021. 11:35

Volonterski servis beogradske opštine Stari grad dobio je električne bicikle zahvaljući kojima će volonteri lakše i brže stizati do najstarijih sugrađana i pružati im neophodnu pomoć.

U toj opštini gotovo svaki treći stanovnik stariji je od 65 godina, a volonterski servis im omogućava razne vrste usluga među kojima su nabavka namirnica i lekova, zakazivanje pregleda, pružanje potrebnih informacija, podnošenje dokumentacije… Koordinator volonterskog servisa opštine Stari grad Aleksandar Pantelić kaže za Tanjug da će im električni bicikli znatno olakašati rad i ističe da je veoma važno što je opština prepoznala značaj volonterizma.

„Uvek smo otvoreni za nove volontere i ovom prilikom pozivam sve zaintersovane da se prijave i postanu deo volonterskog servisa opštine Stari grad, koji funkcioniše u saradnji sa Crvenim krstom“, naveo je Pantelić.

Podsetio je da se putem volonterskog servisa najstarijim sugrađanima pruža pomoć i u procesu imunizacije protiv korona virusa, te istakao da su volonteri do sada utrošili više od 4.800 sati kada je reč o toj vrsti pomoći.

Opština Stari grad nabavila je pet električnih bicikli, a pomoćnica predsednika te opštine Maria Markov kaže da je plan da nabave još, ukoliko se to pokaže kao primer dobre prakse.

„Na ovaj način želimo da pomognemo rad ovih divnih, mladih, humanih ljudi koji svakodnevno na terenu brojnim aktivnostima pomažu najstarijim sugrađanima. Nadam se da će naši volonteri biti zadovoljni i da će im električni bicikli pomoći da budu efikasniji i brži, a ukoliko se ovo pokaže kao dobar potez, imamo u planu da sledeće godine nabavimo još takvih bicikli“, rekla je Markov.

Podsetila je da volonterski servis opštine Stari grad počeo sa radom prošle godine i dodala da je do sada više od 150 volontera učestvovalo u pružanju pomoći najstarijima, kada je reč o procesu imunizacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Jak vetar

Max: 8°C
Min: 4°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana