Eksplozije u fabrici „Sloboda“ u Čačku, radnici i građani evakuisani, nema povređenih Studio B, Tanjug

Objavljeno: 04.06.2021. 07:39 Izmenjeno: 05.06.2021. 10:35

Serija eksplozija u fabrici ”Sloboda” u Čačku. Još nije poznat uzrok nesreće. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da je situacija pod kontrolom i da je sve bezbedno.

Kompanija „Sloboda“ ad Čačak saopštila da je danas oko 01.20 sati u došlo do požara u izdvojenom delu fabrike koji je predviđen za skladištenje i čuvanje elemenata za kompletiranje upaljača i gotovih proizvoda za municiju manjih kalibara.

Požar je nakon kratkog vremena prerastao u serijske eksplozije, a u akcidentu nije bilo žrtava i povređenih.

Pričinjena je materijalna šteta na delu objekta za skladištenje i na delu elemenata za kompletiranje municije.

U delu fabrike gde je došlo do požara nije bilo zaposlenih lica.

U ostalom delu fabrike u kojem se izrađuju mehanički delovi za kompletiranje gotovih proizvoda bilo je oko 60 zaposlenih.

Oni su, kada su to uslovi dozvolili, uz pomoć protipožarne službe u kompaniji „Sloboda“ evakuisani na bezbedan način.

Na mestu događaja nalaze se nadležni istražni organi, a direktor kompanije „Sloboda“ je formirao komisiju koja treba da utvrdi uzrok nastalog akcidenta.

Požar je lokalizovan sa povremenim javljanjem manjih eksplozija.

Sve dalje aktivnosti u komaniji Sloboda biće sprovedene u skladu sa definisanim procedurama za ovu vrstu akcidenta, navedeno je u saopštenju.

 

Ministar Vulin: Situacija u Čačku pod kontrolom

 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je situacija u fabrici „Sloboda“ Čačak, nakon sinoćne ekspolozije pod kontrolom i da je sve bezbedno.

Ministar Vulin je za RTS objasnio da će po protokolima, 24 sata nakon poslednje detonacije, u fabriku ući vatrogasci, koji će izvršiti dogašavanje požara i pristupiti utvrđivanju uzroka.

Kako je precizirao eksplozija se dogodila jutros oko 1.30 i odmah po dobijanju prve informacije na lice mesta otišao je načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

Prema rečima ministra Vulina, na intervenciji u Čačku angažovano je 35 vatrogasaca iz Sektora za vanredne situacije i 10 vatrogasaca iz same čačanske „Slobode“, koji su sve vreme dežurali.

Ministar je naglasio da je svih 60 radnika koji su radili smenu dobro, da su svi evakuisani i da je požar najverovatnije izbio u magacinu gotovih proizvoda, ne u samoj proizvodnji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 24°C
Min: 15°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana