Ekonomski razvoj najviši nacionalni interes tanjug

Objavljeno: 06.05.2022. 11:09 Izmenjeno: 06.05.2022. 11:09

Glišić dodaje da Srbija ima lidera koji razogvara sa najuticajnijim svetskim liderima, što stvara priliku da glas Srbije može da se čuje.

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić rekao je da je siguran da predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće uraditi ništa što bi zemlju dovelo u nestabilnost i sukobe.

„Vidmo borbu nekoga ko ima poverenje građana da sačuva državu, mir, razvojnu šansu koju smo dobili i da se u periodu pred nama i dalje razvijamo. To neće biti laka borba, niti se može olako posmatrati sve što se dešava u svetu, a to su okolnosti koje stvaraju dodatni pritisak“, rekao je Glišić za TV Pink.

„Principi nisu jača strana međunarodne zajednice, tako da teritorijalni integritet važi ze neku zemlju, ali ne i za Srbiju što samo govori u kakvom se položaju nalazi rukovodstvo i ne znam odakle predsednik Republike crpi snagu da se bori za interese ove države, ali vidimo da se njegov glas čuje i uvažava od najznačajnijih svetskih lidera“, rekao je Glišić.

Dodao je da očekuje da će rezultat biti zaštita našeg naroda na KiM i dalji ekonomksi razvoj koji je nazvao najvažnijim nacionalnim interesom Srbije.

Glišić nije želeo da opširnije komentariše intervju funkcionera SNS-a Dragana Šormaza „Danasu“, samo je rekao da su „svi u stranci oduševlljeni egzibicionistom koji se obraća stranci i javnnosti preko medija koji služe za satanizaciju i njegovog predsednika i stranke i Srbije“,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana