U Egiptu poginulo više od 40 osoba, Vučić uputio saučešće Tanjug

Objavljeno: 09.04.2017. 11:55 Izmenjeno: 10.04.2017. 09:40

Islamska država preuzela je danas odgovornost za dva napada na koptske crkve u Egiptu u kojima je poginulo 37 osoba, a ranjeno oko 100. Premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća predsedniku Egipta Abdelu Fatahu el Sisiju i predsedniku egipatske vlade Šerifu Ismailu.

 

Kako se navodi, ekstremisti su i ranije preuzeli odgovornost za napade na egipatsku koptsku manjinu, i obećali da će i dalje preduzimnati napade protiv hrišćana, koje smatraju saveznicima Zapada u ratu protiv islama, prenosi AP.

Napad na egipatske crkve osudile su Nemačka, Francuska, Izrael, kao i papa Franja.

 

Vučić uputio saučešće povodom napada u Egiptu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća predsedniku Egipta Abdelu Fatahu el Sisiju i predsedniku egipatske vlade Šerifu Ismailu povodom bombaških napada u Egiptu, u kom se ističe da je ovo još jedna potvrda da međunarodna zajednica mora da bude ujedinjena u borbi protiv zla koje ne preza ni pred čim.

„Duboko smo ožalošćeni i užasnuti stravičnim napadima čiji su cilj bile hrišćanske crkve u Egiptu. Ovi zastrašujući akti koji su se desili na praznik Cveti pokazali su da terorizam ne poštuje svetinje i civilizacijske i kulturne vrednosti. Ovo je još jedna potvrda da međunarodna zajednica mora da bude ujedinjena u borbi protiv zla koje ne preza ni pred čim“, naveo je Vučić u telegramu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 30°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 33°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana