Evakuisano 3.000 turista na jugu Francuske zbog požara Beta

Objavljeno: 14.07.2016. 10:15 Izmenjeno: 15.07.2016. 12:44

Više od 3.000 turista evakuisano je iz kampova u oblasti Perpinjan na jugu Francuske zbog požara koji preti da se proširi na tu zonu, a jedan vatrogasac poginuo je u pokušaju da stigne o mesta požara, javile su danas francuske vlasti.

Požar podstaknut jakim vetrom preti da zahvati kampove pune francuskih, nemačkih, belgijskih i britanskih turista. Više od 3.000 ljudi sinić je brzo evakuisano.

Jedan od evakuisanih turista rekao je da su osetili miris dima i da im je uprava kampa rekla da odmah napuste kamp i ostave svoje automobile.

Jedan vatrogasac je poginuo a troje je teško povredjeno u nesreći s njihovim vozilom dok su pokušavali da stignu do mesta požara. Za sada nije poznat uzrok nesreće, koja se dogodila na malom sporednom putu, dok su se drugi vatrogasci borili da zaustave vatru pre nego što stigne do kampova.

Troje povređenih vatrogasaca zbrinuto je u bolnici u Perpinjanu i u kritičnom je stanju. Još jedan veći požar izbio je juče na jugu Francuske u susednom departmanu Od. ; Severozapadno od Narbona oko 200 hektara četinarske šume zahvaćeno je požarom, nedaleko od mesta kroz koje treba da prodju biciklisti sa Tur de Fransa. Požar ipak neće poremetiti trku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana