Džoni Dep:Priznanje velika čast i moja obaveza prema srpskom narodu Tanjug

Objavljeno: 15.02.2022. 14:48 Izmenjeno: 16.02.2022. 11:27

Pozdravio je sve prisutne i zahvalio se posebno onima koji doprinose razvoju kulturnog života u Srbiji.

Na svečanost dodele priznanja pobodom Dana državnosti stigao je holivudski glumac Dzoni Dep, koji je primio zlatnu medalju za zasluge u oblasti kulture od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Neka ova medalja bude otelotvorenje moje obaveze prema Srpskom narodu“ poručio je nakon uručenja priznanja koji je započe rečima da nije neki govornik, ali da iz dna sduše i šustine svoga bića prima, kako je rekao, ovu veliku čast i veruje da je neće izneveriti.

Poznati glumac osvrnuo se na svoje prijateljstvo sa Emirom Kusturicom, za koga kaže čim ga je video znao da nije za Holivud i da je sa njim iskrena veza počela čim su se upoznali, a zahvaljujući kome je, kaže i upoznao Srbiju.

Istakao je da je Kusturica čovek koji kaže ono u šta veruje i šta misli, te da je kao takav autentični predstavnik svoga naroda.

Kazao je da je kroz njegove stavove, običaje, otvorenost i prijateljstvo umnogome saznao o celom srpskom narodu.

Dep je istakao da želi da doprinese razvoju Srbije i kazao da je „ova divna zemlja“ bogata talentovanim mladim ljudima, te izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da sa njima sarađuje u oblasti umetnosti i kulture.

Slavni glumac kaže da je sada u novoj fazi života, koju bi želo da otpočne u Srbiji i dodao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da doprinese poboljšanju života, kao i unapređenju umetničke slike naše zemlje.

„Neka ova medalja bude otelotvorenje moje obaveze prema Srpskom narodu“, rekao je Dep.

Činu dodelr odličja Depu prethodila je muzička numera iz Depovog filma „Don Huan de Marko“ koju je izvela grupa NeBo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Jak vetar

Max: 8°C
Min: 4°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana