DW: Bila jednom Nemačka, a onda je došla korona Tanjug

Objavljeno: 13.03.2021. 12:21 Izmenjeno: 13.03.2021. 12:21

U komentaru o toku epidemije korona virusa u Nemačkoj Dojče vele piše da je pre godinu dana Nemačka bila uzor u borbi protiv korone, a da danas dopisnici te redakcije iz celog sveta prenose kako je Nemačka postala predmet podsmeha i sažaljenja.

Naslovna strana britanskog Telegrafa je glasila: „Kako je Nemačka uradila sve kako treba, dok je Britanija grešila?“, novozelandski Herald je Nemačku svrstao u dobitnike pandemije, proglašavajući je svetskim primerom, ali su svi ovi hvalospevi nastali pre otprilike godinu dana, navodi se u tekstu.

Dodaje se da najviše podsmeha Nemačkoj zbog sporog početka vakcinacije dolazi iz Velike Britanije, gde se vlada hvali da je vakcinisala već trećinu stanovnika.

Dejli mejl prenosi naslov nemačkog bulevarskog lista Bild: „Nemačka je vakcinacioni puž“, a Fajnenšal tajms piše da „Nemačka gubi kovid-krunu“. Londonski Tajms podseća na komentar u berlinskom Bildu „Dragi Britanci, zavidimo vam“, dok San podrugljivo odgovara „Mi vama ne zavidimo“, navodi DW.

U SAD, gde se vakciniše na stadionima, u samoposlugama pa čak i u crkvama, u kojoj se dnevno utroši i po tri miliona doza, mnogi Amerikanci osećaju prema Nemačkoj nešto što je gore od podsmeha – sažaljenje, prenosi DW i dodaje da i Rusija vakciniše iz sve snage, u klinikama, tržnim centrima, a u Moskvi čak i u operi.

Takođe se ukazuje da je Izrael već vakcinisao više od polovine stanovništva sa najmanje jednom dozom Fajzerove vakcine, a da će taj nivo Nemačka dostići tek u julu ili avgustu.

U Nemačkoj se poneko nada da će se uskoro vakcinacija ubrzati, ali više niko ne računa sa tim da bi Nemačka mogla da postane uzor, kao pre godinu dana, ističe DW.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Delimično oblačno

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana