Đurović: Humanost i solidarnost na delu Tanjug

Objavljeno: 24.09.2016. 12:59 Izmenjeno: 24.09.2016. 22:02

U Gradskom odboru SNS u Beogradu je u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, održana akcija dobrovoljnog davanja krvi, a poslanica naprednjaka u Skupštini Aleksandra Đurović poručuje da je to najbolji način da se pokaže humanost i solidarnost na delu.

 

Ona je novinarima u prostorijama Gradskog odbora SNS u Bulevaru vojvode Mišića rekla da su se akciji odazvali brojni članovi i simpatizeri, funkcioneri i aktivisti SNS, te da se ta stranka, organizovanjem ovakvih i sličnih akcija, uvek trudi da pomogne građanima.

Đurović je upozorila da deficit zaliha krvi može da dovede i do odlaganja operacija, čime se može ugrožiti i nečiji život.

„Ovakve akcije su dobre i zbog toga što se njima može uticati na podizanje svesti građana o značaju dovbrovoljnog davalaštva. SNS kao odgovorna stranka uvek će se truditi da učestvuje u svim akcijama kojima može da se spase nečiji život“, kaže Đurović, koja je članica Glavnog odbora SNS.

Ona je apelovala na sve ljude koji su u mogućnosti da dođu i daju krv jer će na taj način uticati da se nečiji život spase, te da je to svakako najbolji način i da se pokaže humanost, solidarnost i plemenitiost.

 

Načelnica odeljenja za motivaciju Instituta za transfuziju krvi Ivana Rodić navodi da sa zadovoljstvom može da kaže da je ovo jedna od najuspešnijih godina u Institutu, te da u ovom trenutku Institut raspolaže dovoljnim rezervama krvi i da svi operativni programi teku bez ikakvih problema.

„Veliko je zadovoljstvo biti danas ovde i videti red u kome stoji više od 200 članova i simpatizera SNS. Ovo je četvrta godina zaredom da upravo na kraju leta i na početku jeseni organizujemo akciju“, kaže Rodić.

Prema njenim rečima, u prva dva sata današnje akcije, na kojoj su bili i gradski menadžer Goran Vesić i brojni funkcioneri SNS, bilo je više od 60 dobrovoljnih davalaca.

„Očekujemo da će do kraja akcije biti nadmašen broj od 150 jedinica koliko je bilo prošle godine“, dodaje Rodić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 1°C

Slab sneg

Nedelja
Oblačno

Max: 3°C
Min: 1°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana