Ðurić:Zločinci se vraćaju na mesto zločina Tanjug

Objavljeno: 12.06.2019. 10:34 Izmenjeno: 12.06.2019. 14:09

Obeležavanje 20. godišnjice od ulaska NATO snaga na kosovsku teritoriju i dolazak nekadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona i ostalih zvaničnika tadašnje američke administracije potvrđuju da se „zločinci vraćaju na mesto zločina“, izjavio direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Ðurić.

„To što imaju neki bal vampira u Prištini… ako mene pitate, to je bal vampira i po meni zločinci se vraćaju na mesto zločina, i Vesli Klark i Bil Klinton“, rekao je Ðurić.

On je gostujući na TV Pink pokazao mapu na kojoj se vidi etnička struktura u Gnjlanama i Prištini pre 1999. godine i posle, kada tamo više praktično nema Srba.

„To danas slave predstavnici koji kažu za sebe da su predstavnici demokratije i borci za ljudska prava“, rekao je Ðurić.

Upitan o nedavnoj sednici Saveta bezbednosti UN, on je rekao da je to bila važna prilika za iznošenje argumenata i podsetio da je zalaganjem rukovodstva Srbije 13 zemalja povuklo odluku o priznanju tzv. nezavisnosti Kosova.

„U sednici Saveta bezbednosti i širom sveta odvija se neprekidna borba da argumente iznesemo, i naši predstavnici skrešu u brk šta treba da im se kaže“, rekao je Ðurić.

On je naveo da Albanci bez ikakvog srama iznose najgore laži o Misiji UN, i dodao da im ta sednica SB UN nije pomogla da se u široj javnosti afirmišu i preporuče kao kandidat za članstvo u svetskoj organizaciji.

Kada je reč o iznetim tvrdnjama da su Srbij kolonizatori, direktor Kancelarije za KiM je rekao da su albanski seperatisti i njihovi političari šampioni sveta u propagandi i laži.

„To je jedna crno bela slika koju projektuju u svet i Srbe prikazuju kao kolonizatore, iako sva dostupna istorijska dokumenta i video zapisi pokazuju sasvim drugačije i da su Srbi tu od iskona“ rekao je Ðurić.

On je rekao da predstavnici Srbije razgovore vode „bez rukavica“.

„Nema razloga prećutati nekome ko tako ogoljeno laže, kao što je predstavnica Prištine Vljora Čitaku to uradila, ona je vređala inteligenciju svih sušalaca“, rekao je Ðurić.

On je naveo da je na KiM do juna 1999. godino bilo 372. 444 nealbanaca, od čega nesto više od 239. 000 Srba, a da je posle NATO intervencije pokrajinu napustilo napustilo 56 odsto pripadnika nealbanskih zajednica.

„Da li je to kolonizacija? Svi ti koji pričaju o kolonizaciji školovani su na srpskim univerzitetima, a neku su školovani u Beogradu. Te reči njima služe za ostvarivanje političkih ciljeva, makijavelističkih i ljudima koji poznaju situaciju, to je jasno“, rekao je Ðurić.

On je naveo da da je problem i to što deo zapadnih država 20 godina nakon agresije na Srbiju, slepo podržava politiku koju su vodili i tada.

„Albanci na KiM bez obzira šta urade, uvedu takse (na srpsku robu) protivno svim principima, oni izdaju jedno ili dva saopštenja, to osude i dalje ništa. Srbi bi bili najgori pregovarači na svetu, ako bi ponudili princip da kad Albanci urade nešto loše, ponude ustupak da bi oni povukli loše odluke… Zašto oni ne povuku takse i ne prestanu s provokacijama“, upitao je Ðurić.

On je dodao da je među albanskim političarima i separatistima zavladalo bolesno takmičenje u tome ko će biti gori prema Srbima.

Ðurić je istakao i da EU nema snagu da sprovede i garantuje potpisane dogovore u Briselu, kao i da je prošlo šest godina a da nije formirana Zajednica srpskih opština (ZSO).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 20°C

Vedro

Subota
Malo i umereno oblačno

Max: 30°C
Min: 19°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana