Ðurić:SNS se nikada nije plašila niti izbegavala izbore Tanjug

Objavljeno: 26.03.2019. 10:44 Izmenjeno: 27.03.2019. 11:56

Marko Đurić za TV Pink naglasio da se odluka o izborima donosi sagledavanjem državnih i nacionalnih interesa, a ne samo uskostranačkih interesa.

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Marko Ðurić izjavio da je Predsedništvo vladajuće stranke zatražilo vanredne parlamentarne izbore, a da je jedino njen lider, predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio uzdržan.

„Da se vodimo samo stranačkim interesima, nikakve dileme vezano za to ne bi bilo. SNS se nikada nije plašila niti izbegavala izbore“, rekao je Ðurić i dodao da je Vučić zatražio još neko vreme za donošenje odluke o izborima da bi se sagledale prilike u međunarodnim i regionalnim odnosima.

Potrebu za održavanjem vanrednih parlamentarnih izbora Ðurić je obrazložio aktivnostima opozicije koja se, kako kaže, „iz petnih žila upinje da stvori nezdravu klimu u kojoj se neće razgovarati argumentima već se pribegava nasilju i fašističkim idejama“.

„Nisu ponudili nijedno rešenje, nisu ponudili nikakav stav po pitanju KiM. Onog časa kada je Vučić rekao da je za Srbiju neprihvatljiva i sramna albanska platforma, oni nisu izašli sa kontrarešenjem, već se odlučuju da upadaju u institucije, da upadaju u RTS“, rekao je Ðurić.

Za opoziciju kaže da imaju dvostruke aršine i prema crkvi, i kada neko iz crkve kritikuje vlast oni ga dižu na pijedestal, a kada patrijarh da „očinski savet“ da ono što se dešava na ulicama nije dobro, on je postao najgori, najomraženiji čovek.

Dodaje da je mnogo onih kojima se žuri da sruše predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer se plaše odlaska u zatvor.

„Najmoćniji tajkun, koji je godinama odlučivao ko će ulaziti u vladu, ima ozbiljne šanse da bude pravosnažno osuđen na ozbiljnu kaznu i zato mu se žuri da ruši sadašnju vlast i spreman je u to da investira ogromnu količinu novca. Zatim imate i Dragana Ðilasa koji je tajkun“, rekao je Ðurić.

Na protestima je, kako kaže, sve manje ljudi, pa opozicija nasilnim metodama pokušava da uradi nešto, ali da neće uspeti u tome.

Dodaje da će 12. aprila u Novom Sadu i 19. aprila u Beogradu Srbija na skupovima SNS-a, pokazati da se ne slaže s nasiljem.

„Tu će biti ljudi sa svojim porodicama koji žele da žive u jednoj pristojnoj, uređenoj i civilizovanoj zemlji kakvu smo počeli teškom mukom da stvaramo nakon zgarišta koje su nam oni ostavili“, zaključio je Ðurić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana