Đurić:Ponoš se junači šireći mržnju prema Vučiću Tanjug

Objavljeno: 11.10.2018. 13:26 Izmenjeno: 11.10.2018. 13:26

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Ðurić izjavio je danas da je nekadašnji načelnik Generalštaba Vojske Srbije Zdravko Ponoš kapitulantska kukavica, a da se sada junači šireći laži i mržnju prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

 

Ðurić je u pisanoj izjavi za medije naveo da je Ponoš kao načelnik Generalštaba VS „ribao cipele generalima država agresora na našu zemlju“.

„Upravo su Ðilas, Jeremić i Ponoš razarajući vojsku, ali i uništavajući ekonomsku osnovu društva, ostavljajući doslovce stotine hiljada ljudi bez posla i hleba i služeći svakom stranom gospodaru za koga su mislili da može da ih očuva na vlasti, pošto su znali da ih građani neće, porobljavali našu zemlju Srbiju“, naveo je Ðurić.

Dodao je da im ništa ne vredi da do sutra jadno i ružno prete obračunima bez suđenja, kao što Ponoš navodno demokratski preti ministru odbrane Aleksandru Vulinu.

„Nikada se njihovo vreme vratiti neće. Ponoš i njegovi današnji koalicioni partneri bili su i ostali protagonisti politike rasparčavanja i uništavanja Srbije i bogaćenja na muci srpskog naroda i nema tih para kojima se njihove biografije mogu oprati“, istakao je Ðurić.

Prema njegovim rečima, Ponošu i njegovim koalicionim partnerima neće u „jurišu na fotelje“ pomoći pare iz Katara i međunarodnih tajkunskih crnih fondova jer, kaže, Srbija ih je prozrela i kaznila za sva nedela onda kada ih je nepovratno oterala sa vlasti.

„Baš kao što su rasparčavali i uništavali Srbiju kada su bili na vlasti i zbog vlasti, to pokušavaju da čine i danas kritikujući svaki pokušaj saniranja štete koju su upravo oni naneli sopstvenoj zemlji, ali time samo potvrđuju opšti utisak o njihovoj kriminalnoj i destruktivnoj istorijskoj ulozi“, zaključio je Ðurić.

Ponoš je u intervjuu za nedeljnik „Vreme“ naveo da se Aleksandar Vučić ne ponaša kao predsednik svih građana nego, kako je kazao, kao guverner nad porobljenom Srbijom.

Takođe, naveo je da Vučić, umesto da ispunjava predizborna obećanja, ispunjava obećanja koja je dao strancima.

Ponoš je rekao da će tužiti Vučića kao građanina, jer ga je nazvao špijunom, a Vulina, koji je isto rekao, neće, jer ne veruje „da to ima smisla“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana