Ðurić:Narod na KiM niko ne može da zastraši Tanjug

Objavljeno: 18.05.2019. 12:57 Izmenjeno: 20.05.2019. 12:30

Predsednik Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić izjavio je da su „separatisti na Kosmetu očekivali da će Srpska lista i Srbi doneti odluku da bojkotuju lokalne izbore kako bi oni mogli da izguraju albanske kandidate u srpskim sredinama“.

Ðurić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, pozvao Srbe da ,u nedelju 19. maja,  izađu na izbore za gradonačelnike četiri opštine sa srpskom većinom na severu KiM, istakavši da glasački listići predstavljaju „bedem nastojanjima Prištine da ih zauzme prevarama i trikovima“.

On je dodao i da Priština, u želji da zastraši Srbe, planira da pošalje veliki broj albanskih policajaca na biračka mesta i odvrati ljude od glasanja.

„Kažem sada svima kojima su u srcu Zvečan, Kosovska Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić, Banjska, da znaju da su ovo izbori na kojima se brani opstanak Srbije i srpskih interesa“, naglasio je Ðurić.

Rekao je i da će pokušati da bude sutra na Kosmetu, ali je podsetio da mu je u prethnodnih godinu dana 18 puta onemogućen dolazak na KiM, ali je dodao da, međutim, ljudi iz Kancelarije za KiM svakog dana idu na Kosmet i da će nastaviti da budu sa srpskim narodom.

„Naš narod na KiM niko ne može da zastraši i uveren sam da će sutra pokazati slogu i snagu“, rekao je direktor vladine Kancelarije za KiM.

Povodom najavljene posebne skupštinske sednice o Kosovu i Metohiji, koja je zakazana za 27. maj, istakao je da je parlament mesto gde se razgovara o najvažnijim temama i da je to mesto gde treba da se iskažu razlike u mišljenjima a ne na ulici.

Ðurić je ocenio da je reč o odličnoj prilici da se čuje šta se radilo u vezi s Kosmetom i da se iznesu različiti stavovi, a na kritike dela opozicije da je ta sednica politički trik, rekao je da su oni do juče govorili da nema nikakve rasprave o KiM u Skupštini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana