Ðurić: Srbija u Vašingtonu neće trpeti diktate Studio B, Tanjug

Objavljeno: 28.08.2020. 11:12 Izmenjeno: 29.08.2020. 18:31

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da će srpska delegacija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, na sastanku u Vašingtonu nastupiti odgovorno i sa željom da se ekonomska pitanja između Beograda i Prištine unaprede, ali da neće trpeti diktate i nepovoljan rešenja.

Đurić je kazao da će Srbija na razgovorima u Vašingtonu nastupiti sa svešću o značaju odnosa Srbije sa SAD i svešću o značaju prilike da administracija američkog predsednika Donalda Trampa otvara mogućnost da se odnosi između Beograd i Prištine reše kompromisno, kroz dijalog.

„Nastupićemo sa željom da se ekonomska pitanja unaprede na konkretan i opipljiv način. Želimo da stvorimo šansu za mlade u regionu da mogu da putuju bez granica i administrativnih prepreka“, rekao je Đurić za TV Hepi. O mogućim „nametanjima“ Amerike za konačno rešenje, Đurić kaže da srpska delegacija na tom sastanku neće trpeti diktate i nepovoljna rešenja, ali da će biti otvorena za konstruktivan i ozbiljan razgovor.

„Na moguća nametanja ne treba ni da postavljate pitanje kako bi Srbija odgovorila. Oni koji hoće objektivno da sagledaju politiku države i predsednika, mislim da već unapred znaju odgovor“, podvukao je Đurić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana