Ðurić: Srbija će zaštiti naše ljude na KiM Tanjug

Objavljeno: 02.07.2019. 14:08 Izmenjeno: 02.07.2019. 14:23

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić ocenio je da je nalog za hapšenje potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića deo specijalnog rata kojim Priština nastoji da stvori utisak da Srbi nemaju nikakvu sistemsku zaštitu i da je njihov glas nevažan, jer isključivu moć odlučivanja imaju Albanci i „njihova UČK elita“.

Ðurić je ocenio da je hajka na funkcionere Srpske liste, nalog za hapšenje Radoičića i optužnica protiv Ivana Todosijevića, poruka Srbima da je svaki njihov otpor beznadežan, budući da samovolji Prištine ne mogu izmaći čak ni lokalni srpski politički lideri.

„Porukom da je i prištinsko pravosuđe oružje u rukama projekta potpune albanske dominacije na samoproglašenom Kosovu, Srbima se sugeriše da se svaki od njih može naći na udaru jednog takvog sistema i da za njih ne važe nikakva ljudska ili demokratska prava“, naveo je Ðurić.

On je istakao da Srbi u južnoj pokrajini treba da znaju da je Srbija garant njihove bezbednosti i dostojanstva i da će se najodlučnije odupreti nastojanjima da se uspostavi dominacija i srahovlada Prištine u većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

„Srbija će, naglašavam još jednom, naći način da zaštiti naše ljude na Kosovu i Metohiji, jer niko ne može da ih natera ni da napuste svoja ognjišta, ni da budu Kosovari a ne Srbi“, istakao je Ðurić u saopštenju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 21°C

Vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana