Ðurić: Prebijanje mladića je pokazatelj strahovlade Prištine Tanjug

Objavljeno: 28.06.2020. 19:24 Izmenjeno: 28.06.2020. 19:24

Prebijanje dvojice srpskih mladića zbog isticanja srpske zastave povodom Vidovdana jeste manifestacija institucionalnog nasilja Prištine i strahovlade koja svima, osim Albancima, uskraćuje pravo na nacionalni ponos i pripadnost, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

„Ovakvim bestijalnim postupanjem zbog isticanja nacionalnih simbola, na jedan od najvećih srpskih praznika, najdirektnije su napadnuti identitet i najelementarnija nacionalna prava Srba na Kosovu i Metohiji“, rekao je Ðurić.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, Ðurić je istakao da su međunarodni predstavnici na Kosovu i Metohiji dužni da daju odgovor na pitanje: „Zašto je albanskim ekstremistima dozvoljeno ono što nikome drugome u civilizovanom svetu nije, i zašto se nasilnicima u našoj južnoj pokrajini već dve decenije gleda kroz prste?“.

„Takva politika dvostrukih aršina je i dovela do toga da su malobrojni Srbi preostali da žive na Kosovu i Metohiji danas tretirani ne samo kao građani drugog reda, već kao inferiorna bića koja se mogu nekažnjeno tući i zlostavljati“, upozorio je Ðurić.

On je dodao da očekuje da srpski politički predstavnici u Prištini zauzmu najčvršći stav povodom ovog sramnog incidenta i da ultimativno zahtevaju kažnjavanje odgovornih policajaca zlostavljača.

Nakon parastosa na Gazimestanu kosovska policija privela je dvojicu mladića iz Lapljeg Sela koji su nosili srpsku zastavu, ali ih je ubrzo pustila, javio je ranije RTV Kim.

Prema navodima mladića, policija je protiv njih primenila fizičku silu, a posle pregleda u Domu zdravlja u Gračanici upućeni su na hirurgiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura -3°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Promenljivo oblačno

Max: -1°C
Min: -5°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana