Đurić obišao porodice na Kosovu

Objavljeno: 18.03.2016. 12:53 Izmenjeno: 18.03.2016. 12:53

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić obišao je srpska sela i porodice u opštini Lipljan na centralnom Kosovu i tom prilikom rekao da Srbi na KiM nisu ostvarili svoja kolektivna prava, ali da će im država Srbija u tome maksimalno pomoći.

Đurić je u Gušterici nadomak Lipljana, rekao da Srbi na Kosovu i Metohiji nisu i neće biti raja, već slobodni ljudi koji su svoji na svome.

On je u Gornjoj Gušterici obišao socijalno ugrožene porodice kojima je Kancelarija za KiM pružila pomoć u obezbedivanju građevinskog materijala za poboljšanje uslova stanovanja.

Đurić je tom prilikom ocenio i da borba za opstanak našeg naroda na KiM mora da se vodi na dva koloseka i to politickom borbom za veci stepen politickih prava, a druga borba, ništa manje važna je borba za kvalitet života i opstanak svakog našeg coveka.

„To znaci da je naša obaveza da pregovaramo i borimo se za Zajednicu srpskih opština i veca kolektivna prava Srba, a sa druge strane da se borimo za rešavanje ogromnih nagomilanih problema koje naš narod ovde na Kim ima“, rekao je Đurić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno vedro

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 10°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana