Ðurić: Jeremić o KiM – kao razbojnik o čuvanju banke Tanjug

Objavljeno: 26.04.2018. 14:57 Izmenjeno: 26.04.2018. 14:57

Kada Vuk Jeremić govori o Kosovu i Metohiji, to je kao kada osoba osuđena za razbojništvo govori o čuvanju banke, jer je upravo on, dok je donosio odluke o KiM uništio i razorio pregovaračku poziciju Srbije, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

Ðurić: Jeremić o KiM – kao razbojnik o čuvanju banke

 

„On je sa Borisom Tadićem, najdirektnije odgovoran za prebacivanje pregovora iz UN u EU, doveo je Misiju Euleksa na Kosovo umesto Unmika, što se često zaboravlja, a ta misija je držala neke najpromimentnije Srbe u zatvoru godinama, nije zaštitila Srbe, imovinu…“, naveo je Ðurić.

Dodaje da je sve što je tadašnja vlast uradila po pitanju KiM – od zahteva za mišljenje Međunarodnog suda pravde, do raspuštanja najznačajnijih jedinica naših oružanih snaga, “potpuna katastrofa”, te da zato nemaju moralno ni političko pravo da govore o tome.

Ðurić smatra i da je Kosovo i Metohija tema na kojoj ne treba da se izazivaju političke tenzije i podele, što je, kaže, krajnje neodgovorno.

“Pokušavati da gradite svoju politiku tako što ćete svojoj vladi i državi davati udarce ispod pojasa po jednoj od najosetljivijih državnih i nacionalnih tema je nedostojno ozbiljne i argumentovane političke debate”, ukazao je Ðurić.

„Jeremić je politička sponzoruša, kojoj je verovatno ponestalo sredstava, jer podrške u narodu nije ni imao, koji je moralno i politički bankrotirao i sada, u odsustvu bilo kakve ozbiljne politike, nastoji da po svaku cenu, poput starleta i sponzoruša iz rijaliti šoua, bude u javnosti svaki dan“, rekao je Ðurić novinarima.

Jeremić je ranije izjavio da je Srbija u pregovorima o KiM „u potpunoj defanzivi“ i da se moralo pregovarati na drugačiji način.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana