Ðurić: Intenziviran rad na rešavanju problema najugroženijih Tanjug

Objavljeno: 19.01.2020. 09:29 Izmenjeno: 19.01.2020. 10:24

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je da je od početka godine na KiM napravljen pomak u nastojanjima da se rešavaju problemi najugroženijih, „da se radi i da će se raditi još više“ kako nijedno sprsko domaćinstvo ne bi bio zaboravljeno ili zapostavljeno.

„U narednim nedeljama, mora još više da se radi, jer nam je cilj da u 2020. stignemo do svih do kojih nismo, iz različitih objektivnih i subjektivnih razloga“, rekao je Ðurić za Tanjug.

Ðurić je 31. decembra uputio čelnicima opšitna i lokalnih samuprava na KiM poziv da već od 2. januara počnu da rešavaju probleme onih na koje su zaboravili, uz opomenu da će ukoliko se ne posvete i tom delu, posla uslediti smene. „Moramo da identifikujemo ključne probleme i otklonimo sistemske propuste i zato sam za februar najavio smene“, rekao je Ðurić i izrazio uvrenje da je taj njegov stav pokrenuo mnoge da intenzivnije rade.

„Ima mnogo onih koji iskreno žele da pomognu i iskoriste resurse koje im džava Srbija nudi da bi život sunarodnicima i komšijama učinili podnošljivijim“, rekao je Ðurić.

Nastavićemo da podržavamo samo one gradonačelnike i predstavnike loklanih samouprava koji vode računa o građanima, dodao je direktor Kancelarije, koji je ranije precizirao da se pomoć neće odnositi samo na srpska domaćinstva već i na Gorance, Rome, Bošnjake, Aškalije koji se osećaju kao da su deo Srbije.

Ðurić je tada rekao da za predstavnike opština, institucija, Kancelarije, nema praznika, već da od 2. januara moraju da obilaze porodice čije probleme nisu rešavali, jer niko ne dobija platu da bi sedeo i pričao prazne priče i mislio da je sve uradeno time što su izgradeni putevi, vrtići…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 5°C

Slaba kiša

Petak
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana