Ðurić: Fatamorgana o DS kao okupljalištu srpske elite

Objavljeno: 13.07.2019. 11:17 Izmenjeno: 13.07.2019. 22:23

Potpredsednik SNS Marko Ðurić ocenio je danas da je Demokratska stranka godinama formirana kao interesna grupa čiji je jedini cilj bio stvaranje „žute tajkunske elite“ i prirodno je što se taj projekat raspukao kao balon od sapunice.

 

Samo neko ko živi u paralelnoj stvarnosti, kaže Ðurić, može da se nada da će građanima uspeti istu prevaru da proda dva puta.

„Zoran Lutovac, ako želi da ima političku budućnost, treba da se probudi iz fatamorgane o Demokratskoj stranci kao okupljalištu srpske elite, i da shvati da demokratija postoji kako bi vlast bila u rukama građana, a ne žute tajkunske oligarhije, kao i da Srbija postoji i izvan kruga dvojke, iako čak ni na tom potezu Demokratska stranka odavno više ne uživa većinsku podršku“, saopštio je funkcioner SNS povodom autorskog teksta lidera DS u listu „Danas“.

Ðurić navodi da Lutovac populizmom naziva delovanje Srpske napredne stranke za narod i u interesu naroda, jer se oseća kao biće višeg reda i ne shvata da glas svakog zemljoradnika i fabričkog radnika vredi koliko i njegov, i da svaki građanin Srbije ima jednako pravo na život, sreću i bolju budućnost.

Ta Lutovčeva „žuta groznica“, delirični osećaj više vrednosti od kojeg pati čitava opoziciona lažna elita, jeste društvena bolest koja je izlečena dolaskom Srpske napredne stranke na vlast, kaže on.

Navodi da demokratija u Srbiji više nikada neće biti privilegija povlašćenih „žutih tajkuna“, kao što ni moć odlučivanja više nikada neće biti oduzeta od naroda i preneta „u ruke šačici beskrupuloznih partijskih komesara Demokratske stranke“.

Prema Ðurićevim rečima, razvalina od stranke kojom Lutovac danas upravlja, i njene ćerke firme kojima upravljaju Jeremić, Đilas i Tadić, jesu karantini za one koji i dalje pate od neosnovanog osećaja više vrednosti.

I dok se oni dure zbog toga što im je narod na izborima oduzeo njihovo bogom dano pravo da vladaju i upravljaju, Srbija postaje uspešna i moderna zemlja, i to je ono što Lutovac i njemu slični ne mogu da oproste ni Srbiji ni njenim građanima, zaključio je Ðurić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 28°C

Pretežno oblačno

Sreda
Pljusak i grmljavina

Max: 23°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana