Đurđi Tešić uručena nagrada za režiju Ljubomir Muci Draškić Studio B

Objavljeno: 20.06.2019. 13:41 Izmenjeno: 20.06.2019. 14:26

Nagrada „Muci Draškić“, koju Atelje 212 dodeljuje svake druge godine za najbolju pozorišnu režiju u teatrima na teritoriji Beograda, dodeljena je Đurđi Tešić za režiju predstave „Ovaj će biti drugačiji“.

Tu odluku doneo je žiri u sastavu Bojan Žirović, Nebojša Ilić i Svetlana Bojković smatrajući da je rediteljka omogućila glumcima da se u potpunosti ostvare u tumačenju složenih likova.

U obrazloženju se naglašava da je Ðurđa Tešić pronašla pravi ključ za čitanje i postavku postdramskog teksta „Ovaj će biti drugačiji“ Staše Bajac.

„U promišljenoj, jednostavnoj i nepretencioznoj režiji, u radu sa glumicama, Ðurđa Tešić im je omogućila da slojevito i bogato razviju uloge i tako izraze svoju punu glumačku kreativnost“, istakao je žiri.

Iako nova predstava, „Ovaj će biti drugačiji“ izazvala je veliko interesovanje jer na specifičan način razotkriva neke od ozbiljnih problema našeg društva.

Nagrada Ljubomir Muci Draškić za režiju ustanovljena je 2005. godine u znak sećanja na velikog reditelja i dugogodišnjeg upravnika Ateljea 212.

Nagrada se sastoji od plakete lika ljubomira Mucija Draškića, rad vajara Mihajla Ćurčića, unikatne diplome rad slikara Ljube Milunovića, i novčane nagrade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 13°C

Vedro

Sreda
Sunčano

Max: 18°C
Min: 6°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana