Duplo više cisterni za pranje ulica u Beogradu Tanjug

Objavljeno: 02.01.2020. 16:21 Izmenjeno: 02.01.2020. 15:21

JKP „Gradska čistoća“ u prethodnoj godini obnovila je vozni park, a sa modernizacijom biće nastavljeno i u ovoj godini.

Tokom prošle godine to gradsko komunalno preduzeće nabavilo je 25 cisterni za pranje ulica, deset čistača i 30 kamiona za odvoz smeća.“Ulice smo do sada prali sa 25 cisterni, tako da je sada dupliran njihov broj. Obnavljanje voznog parka će nam omogućiti da usluge koje pružamo obavljamo još kvalitetnije, bolje, efikasnije i brže“, rekao je direktor Gradske čistoće Marko Popadić za Tanjug.

Čistoća će i ove godine nastaviti sa modernizacijom voznog parka. Prvi put na ulicama glavnog grada naći će se cisterne i čistilice na gas, koji je jeftiniji od dizela i što je najvažnije ne zagađuje životnu sredinu. „Posebnu pažnju posvetićemo, kao i u 2019. godini, očuvanju životne sredine i razvoju reciklaže. Cilj nam je da u 2020. godini dupliramo količine reciklažnog otpada“, naglasio je Popadić.

U ovoj godini Gradska čistoća dobija još jedno zaduženje.Oni će se baviti suzbijanjem i tretiranjem larvi komaraca.Popadić navodi da je do 31. decembra prethodne godine završen proces preuzimanja dela Zavoda za biocide i njihovog stručnog kadra koji su sada zaposleni u JKP „Gradska čistoća“. „Bavićemo se suzbijanjem i tretiranjem larvi komatraca. Imamo stručni kadar, biologe, epidemiologe, da bi taj posao obavljali kvalitetno. To su ljudi koji su već radili u Zavodu za biocide pa su prešli kod nas“, naglasio je Popadić.

Dodaje da će u godini pred nama nastaviti sa započetim projektima, da će raditi na edukaciji najmlađih sugrađana što se tiče zaštite životne sredine i reciklaže.“Duplirali smo broj prerađenog reciklažnog otpada. Na teritoriji opštine Čukarica završili smo podelu plavih kanti za odlaganje reciklažnog otpada svim individualnim domaćinstvima“, naglasio je on.

Dodaje da će projekat biti nastavljen i ove godine i da je cilj da se u ovoj godini završi podela reciklažnih kanti u Zemunu.

Kako bi se unapredio rad službe u prethodnoj godini JKP „Gradska čistoća“ zaposlila je 200 komunalnih radnika, a unapređen je i njihov materijalni položaj, povećanjem plate.“Uspeli smo plate komunalnim radnicima da podignemo za deset odsto, od 1. januara će dobiti povećanje za još pet odsto. Trudićemo se maksimalno da unapredimo njihov položaj“, zaključio je Popadić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana