Ðukanović oštro zamerio premijeru odlazak u Trebinje Tanjug

Objavljeno: 12.03.2021. 16:55 Izmenjeno: 12.03.2021. 16:55

Predsednik Crne Gore oštro je  kritikovao premijera Zdravka Krivokapića zbog odlaska u Trebinje na sahranu vladike SPC Atanasija Jevtića, za kojeg kaže da je bio jedan od „najotvorenijih neprijatelja države i crnogorskog naroda“

„Juče je premijer skoro ljutito objasnio zašto je prvog dana zadužio državu 750 miliona. Da nije toga bilo, kaže, njegove vlade ne bi bilo. Valjda mu se otelo da navede pravi razlog. A onda sažaljivo moli za malo privatnosti. Za razumevanje što je s maskom na licu bio na sahrani umirovljenog episkopa SPC Atanasija Jevtića u drugoj državi“, napisao je Ðukanović na svom tviter nalogu.

Samo što je, kaže, skinuo masku dok je ljubio kovčeg umrlog od korone.

„A ne kaže šta će premijer Crne Gore, s pola vlade, na sahrani jednog od najotvorenijih neprijatelja njegove države i crnogorskog naroda, poznatog po fašisoidnim stavovima o pripadnicima islamske veroispovesti, onog istog koji je ne tako davno pretio da će nam ako se naljute i mošti Svetog Vasilija oteti i preneti u Hercegovinu. Da ovo nije naša tužna realnost moglo bi biti za rubriku “Verovali ili ne“. Šta je Crna Gora dočekala…“, napisao je Ðukanović.

Krivokapić je juče rekao da je u Trebinje otišao da bi odao poštu episkopu kojem je deo eparhije i u Crnoj Gori, a sa kojim je bio i lični prijatelj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Nedelja
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana