Đukanović: Ništa o Dikiću, ne očekujem incidente Tanjug

Objavljeno: 16.10.2016. 13:23 Izmenjeno: 16.10.2016. 13:24

Premijer Crne Gore Milo Đukanović izjavio je danas da o hapšenju Bratislava Dikića poseduje saznanja koja su se već pojavila u medijima, i očekuje da će parlamentarni izbori proteći u mirnoj i regularnoj atmosferi.

“Imam informcije koje imate svi, dakle ono što se putem medija pojavilo. U kontaktima koje sam imao sa državnim organima dobio sam potvrdu da je postupak pripreme saoštenja kojim će se državni organi obratiti javnosti u završnoj fazi. Očekujem da ćemo veoma brzo dobiti punu informaciju o tome”, rekao je Đukanović novinarima posle glasanja.

Upitan da li očekuje da danas može biti incidenata, ona kaže:

“Ne, ne. Crna Gora je veoma stabilna i funkcionalna država i ko god misli da može da se igra sa njom završiće kao što su i do sada završavali”, naglasio je Đukanović.

Govoreći o izbornom procesu, on je rekao da očekuje da izbori proteknu u fer i regularnoj atmosferi:

“Očekujem da Crna Gora jošs jednom potvrdi da je stabilna država a građani Crne Gore daju doprinos afirmaciji zemlje kao demokratskog društva koje postuje tradicionalne vrednosti i koje je u stanju da dosledno primeni najviše evropske demokratske standarde. ”

Kako je dodao, očekuje da će Crna Gora, posle izbora, nastaviti da se stabilno i dinamično kreće ka svojima evropskim i evroatlantskim ciljevima.

Đukanović je rekao i da očekuje pobedu svoje DP, a da će nakon prebrojavanja glasova biti razgovora i o budućnoj saradnji sa drugim strankama.

“Učestvujemo na izborima da bismo pobedili. Očekujem pobedu, a verujem da ćemo uvodno razmišljati o saradnji nakon što se zatvore biračka mesta i prebroje glasovi”, zaključio je Đukanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana