DS: SNS da objasni trostruko smanjenje subvencija

Objavljeno: 24.03.2016. 20:10 Izmenjeno: 24.03.2016. 20:10

Demokratska stanka zatražila je danas od Srpske napredne stranke da objasni zašto je subvencije za poljoprivredu smanjila tri puta.

„Vlast koja treba da objasni zbog čega je subvencije za pojoprivredu smanjila tri puta i vlast koja hapsi paore da bi njeni poslovni partneri nesmetano mogli da uzurpiraju poljoprivredno zemljište, zna da nema drugog izbora nego da one u čije su vreme subvencije bile 12.000 dinara krivi za to što su one danas, četiri godine kasnije, 4.000 dinara“, saopštila je DS.

Iz DS su još zamolili SNS da odgovore na sva pitanja koja ima u vezi sa privatizacijom poljoprivrednog zemljišta, kombinata i uslovima pod kojima su određeni biznismeni došli do poljoprivrednog zemljišta u vreme dok je Demokratska stranka bila u opoziciji potraži u sopstvenim redovima, jer su, kako dodaju demokrate, upravo današnje perjanice njihove stranke vodile te privatizacije na koje se SNS danas žali.

Srpska napredna stranka poručila je prethodno danas lideru DS Bojanu Pajtiću da je on 16 godina vlast u Vojvodini i pitala zašto sve to vreme nije razmišljao o poljoprivrednicima, zašto im nije pomogao i subvencionisao proizvodnju mleka ili uradio bilo šta korisno za građane.

„Pitamo Bojana Pajtića zašto se nije setio poljoprivrednika dok je poklanjao najplodniju vojvođansku zemlju kriminalcima i svom prijatelju Darku Šariću, i zašto nije razmišljao o stočarima i mleku dok je uništavao poljoprivredne zadruge i ostavljao bez posla 60.000 ljudi koji su radili u njima“, navodi se u saopštenju vojvođanskih naprednjaka.

Pajtić je ranije danas obišao mlekaru Ljubice i Zorana Petrov, u Velikom Središtu kraj Vršca i obećao da će DS, po dolasku na vlast, pomagati one koji se vraćaju na zemlju i subvencionisati proizvođnju mleka i sve druge oblasti poljoprivrede, a istovremeno je kritikovao vlast da je uvela monopole u proizvodnji mleka.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Delimično oblačno

Subota
Malo i umereno oblačno

Max: 24°C
Min: 17°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana