DS odustala od samostalnog učešća na izborima na Vračaru

Objavljeno: 08.03.2016. 16:19 Izmenjeno: 08.03.2016. 16:19

Kako Studio B ekskluzivno saznaje, Demokratska stranka odustala je od samostalnog učešća na izborima na Vračaru i prvi put od 1990. godine, ne izlaze na izbore u ovoj opštini pod svojim imenom.

Pojedini delovi ove stranke, zajedno sa delovima stranaka koje su poslednjih godina napustile DS, formirale su grupu građana Vračar slobodno. Prvi na listi ove grupe gradjana, kako saznajemo, biće Branimir Kuzmanović, bivši predsednik ove opštine koji je podneo ostavku jer je Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila da je opštinski novac dao nevladinoj organizaciji koju vodi njegova majka. To, medjutim, nije sprečilo Kuzmanovića da se, suprotno odluci Agencije, ponovo kandiduje u ime, sada, grupe gradjana.

Stanovnici Vračara, javljali su se danas Studiju B, tvrdeći da opštinski overivači unapred znaju obrazac, koji će tek sutra usvojiti opštinska Izborna komisija, i da unapred overavaju potpise građana. Načelnica opštinske Uprave Vračar Asja Muslibegović, nije krila da je zatečena pitanjem Studija B, koje smo postavili na osnovu desetina telefonskih prijava građana, ali nije mogla da nam da konkretan odgovor. Predsednica opštinske izborne komisije Maja Vasić odgovorila nam je, „ako su te informacije tačne onda je u pitanju falsifikat neformalnih grupa i krivično delo“ i najavila da će zvanični obrazac biti usvojen tek u sredu 9. marta i da će se tek tada znati kako će on izgledati. Događaji u jednoj od centralnih gradskih opština, ako je suditi po ovim događajima, najavljuju turbulentnu izbornu kampanju, ali će ishod, kao i u svim ostalim sredinama, odlučiti volja birača.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 9°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 12°C
Min: 0°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana