Državno takmičenje u prvoj pomoći studio b

Objavljeno: 14.09.2023. 10:29 Izmenjeno: 17.09.2023. 10:11

U subotu 16. septembra sa početkom u 10 sati u Studentskom gradu (na centralnom platou kod ulaza u Studentski grad)  svečanim otvaranjem počinje Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta u prvoj pomoći. Ovogodišnja tema takmičenja je prva pomoć na javnim manifestacijama. Na otvaranju takmičenja prisutnima će se obratiti predsednik Crvenog krsta Srbije prof. dr Dragan Radovanović, […]

U subotu 16. septembra sa početkom u 10 sati u Studentskom gradu (na centralnom platou kod ulaza u Studentski grad)  svečanim otvaranjem počinje Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta u prvoj pomoći. Ovogodišnja tema takmičenja je prva pomoć na javnim manifestacijama.

Na otvaranju takmičenja prisutnima će se obratiti predsednik Crvenog krsta Srbije prof. dr Dragan Radovanović, predstavnik Ministarstva zdravlja RS i predstavnik Studentskog centra Beograda i Centra za kulturu „Studentski grad“ kome će biti dodeljena zahvalnica za pomoć i podršku u realizaciji ovogodišnjeg drđžavnog takmičenja.

U subotu će se u prvoj pomoći takmičiti 42 ekipe iz 31 organizacije Crvenog krsta u Srbiji. Takmičari-volonteri Crvenog krsta su podeljeni u tri kategorije: Omladina, Podmladak i Petlići. Petilići će svoje znanje prikazati revijalno.

Ekipe koje učestvuju na državnom takmičenju pobedile su na višim nivoima takmičenja: pokrajinskim, regionalnim i gradskom. Od aprila do septembra, svoje znanje u pružanju prve pomoći na svim nivoima nadmetanja pokazalo je preko 3200 volontera. U subotu ih se takmiči 252.

Dan pre Državnog takmičenja u prvoj pomoći, u petak 15. septembra, Crveni krst Srbije organizuje Takmičenje u realističkom prikazu povreda. U ovoj kategoriji takmiči se 15 ekipa Crvenog krsta.

Neretko, upravo su ekipe Crvenog krsta pozvane da obezbeđuju različite manifestacije i pružaju pomoć onima kojima je potrebna. Ovo takmičenje kroz niz simulacija gde je neodložna pomoć potrebna prikazuje veštinu ekipa volontera Crvenog krsta. Takmičenje će dati najspremniju i najobučeniju ekipu volontera.

Volontere Crvenog krsta viđali ste na velikom broju manifestacija, među kojima su Beogradski Maraton, Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici, Olimpijski dan, “Be Active Day”, muzički festival “EXIT” i drugi događaji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana