Državno prvenstvo u streličarstvu  na Košutnjaku  Studio B

Objavljeno: 06.09.2020. 14:25 Izmenjeno: 06.09.2020. 14:25

Učesnici turnira su bili takmičari svih starosnih kategorija, od mlađih pionira do veterana, iz nekoliko  klubova širom Srbije. Takmičili su se u tri discipline: olimpijski luk, kompaun  i goli luk.

Popularizacija streličarstva kao sporta za sve uzraste aktuelizovana je još jednom, a povod da se govori o o ovoj atraktivnoj disciplini je upravo održano drzavno prvenstvo  koji je okupilo veliki broj sterličara. Učesnici turnira su bili takmičari svih starosnih kategorija, od mlađih pionira do veterana, iz nekoliko  klubova širom Srbije. Takmičili su se u tri discipline: olimpijski luk, kompaun  i goli luk. Najmladji ucesnici kazu da se strelicarstvo odmah zavoli, kod prve zapete strele.

Predsednik strelicara Srbije Dragan Svilanovic istakao je da interesovanje strelicara za ovaj turnir raste iz godine u godinu kao I da ucestvuje sve veci broj najmladjih takmicara .

Streličarstvo je danas olimpijski sport , a  najraniji trag streličarstva star je pet hiljada godina,  Za ovaj sport godine nisu vazne,  vec dobra koncentracija . S obzirom da je takmicenje odrzano u trenutku epidemije korona virusa organizatori i učesnici morali su da ispoštuju sve epidemiološke mere.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana