Državljani Srbije glasaju na 15 birackih mesta u BiH tanjug

Objavljeno: 03.04.2022. 10:57 Izmenjeno: 03.04.2022. 10:57

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, glasaće na glasačkom mestu u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Banjaluci.

Na predsedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji na 15 biračkih mesta može da glasa oko 11.500 državljana Srbije sa prebivalištem u Bosni i Hercegovini.

Pravo glasa imaju građani sa državljanstvom Srbije koji su do 12. marta, u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije, podneli zahtev za upisivanje u birački spisak, prenosi RTRS.

Uz važeći dokument Republike Srbije, glasati mogu na 15 biračkih mesta, od kojih je 12 u Republici Srpskoj.

Biračka mesta u Banjaluci su u Generalnom konzulatu Srbije i u zgradi „M:tela“, u Sarajevu u Ambasadi Srbije, u Mostaru u Generalnom konzulatu, kao i u konzularnim kancelarijama u Trebinju i Drvaru.

U Višegradu će državljani Srbije glasačko pravo moći da ostvare na biračkom mestu u Srednjoškolskom centru „Ivo Andrić“, u Galeriji centra za kulturu i obrazovanje u Doboju i u srednjoškolskom centru u Bratuncu.

U Bijeljini je biračko mesto u Centru za kulturu, u Prijedoru u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“, u Rudom u srednjoškolskom centru, u Loparama u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, kao i u istoimenoj osnovnoj školi u Zvorniku, te u Pilici u područnom odeljenju Osnovne škole.

U konzularnoj kancelariji Srbije u Drvaru jutros je otvoreno biračko mesto, gde pravo glasa ima 221 građanin iz Drvara, Glamoča, Bosanskog Grahova, Bosanskog Petrovca i Drinića, dok je biračko mesto u Radničkom domu otvoreno u sedam časova.

Biračka mesta su otvorena od sedam do 20 časova, a na glasanje je potrebno poneti važeći identifikacioni dokument Srbije, odnosno ličnu kartu ili pasoš.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana