Država pomaže mladima da kupe kuću na selu Studio B

Objavljeno: 08.10.2021. 10:38 Izmenjeno: 08.10.2021. 13:10

Mladi koji žele da žive na selu, a nisu vlasnici nijedne nekretnine, mogu se do 1. novembra prijaviti na konkurs Ministarstva za brigu o selu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu napuštenih seoskih kuća.

Decenijama unazad sve više mladih odlazi sa sela, a gradovi su sve puniji. Da ruralne sredine ne budu prepuštene zaboravu i propadanju, pobrinula se država Srbija koja je raspisala Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Za projekat vlada veliko interesovanje i dnevno stiže i 30 zahteva za kupovinu kuća, navode iz Ministarstva za brigu o selu.

Na konkurs, do 1. novembra, mogu da se jave državljani Srbije sa prebivalištem u našoj  zemlji, mlađi od 45 godina, koji su u bračnoj ili trajnijoj vanbračnoj zajednici, samohrani roditelji,  mladi poljoprivrednici… bez nekretnine u vlasništvu. Država će finansirati kupovinu seoskih kuća sa okućnicom u vrednosti do najviše 1,2 miliona dinara po objektu.

Svi detalji o konkursu, potrebnoj dokumentaciji, program i obrazac prijave mogu se videti i preuzeti elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva za brigu o selu.

https://www.mbs.gov.rs/konkursi.php

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana