Drugi dan vikenda pod merama Kriznog štaba Studio B

Objavljeno: 14.03.2021. 17:02 Izmenjeno: 15.03.2021. 12:22

I drugog dana vikenda svi kafići i restorani su zatvoreni u šta se uverila i naša ekipa. Iako ugostitelji nestrpljivo čekaju ponedeljak jutro kako bi ponovo počeli sa radom, morali su da ispoštuju nove rigoroznije mere zastite od korona virusa

 FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Odlukom Vlade Srbije, na predlog Kriznog štaba, od petka je počeo „zaključani vikend“.  Svi ugostiteljski objekti su zatvoreni do ponedeljka ujutru, dozvoljen je rad prehrambenim prodavnicama, apotekama i benzinskim pumpama.  Većini Beograđana ove mere nisu poremetile planove za vikend jer su lep dan iskoristili za šetnju po Dunavskom keju.

Komunalna milicija i ovog vikenda kontrolisala je postovanje epidemioloskih mera.  Od 203 objekata koje je komunalna milicija kontrolisala u noći izmedju subote i nedelje, samo 3 lokala je bilo u prekršaju, kažu u komunalnoj miliciji.

Nove mere koje je Vlada Srbije usvojila za vikend ne utiču na masovnu vakcinaciju, jer se ona odvija po ustaljenom režimu.

U cilju suzbijanja korona virusa na predlog ministarstva prosvete Vlada Srbije usvojila je nove mere koje stupaju na snagu u ponedeljak 15.marta .

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Nedelja
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana