Drecun: Pokušaj Kvinte da umanji rezultate Srpske liste Tanjug

Objavljeno: 22.05.2019. 11:56 Izmenjeno: 22.05.2019. 11:56

Međunarodna zajednica mora da poštuje izbornu volju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, poručio je predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

Drecun je ocenio da je zajedničko saopštenje zemalja Kvinte o izborima za gradonačelnike četiri opštine na severu KiM pokušaj da se umanje i omalovaže rezultati koje je postigla Srpska lista.

Komentarišući ocenu ambasada Francuske, Nemačke, Italije, Velike Britanije i SAD da su izbori održani u nedelju u četiri opštine na KiM, protekli u mirnoj atmosferi, ali da ima nerešenih pitanja u vezi sa izborima iz 2017.godine, Drecun je rekao da na taj način zemlje Kvinte pokazuju da nisu zadovoljne rezultatima izbora.

““To je svestan pokušaj da se umanje i omalovaže rezultati Srpske liste. Za zemlje Kvinte bi u potpunosti bio demokratski proces da su neki drugi dobili poverenje srpskog naroda na severu KiM““, rekao je Drecun.

Istakao je da je Srpska lista neraskidivo povezana sa Srbijom i zvaničnim Beogradom, da je srpski narod na severu KiM na izborima poslao poruku da ih niko neće deliti i ocenio da to najviše smeta zemljama Kvinte.

Prema njegovim rečima, pozivanje na izbore od pre dve godine usmereno je ka tome da se zloupotrebljavajući ubistvo Olivera Ivanovića Beograd optuži kao organizator i nalogodavac tog brutalnog ubistva, a ne Priština koja je, kaže, odgovorna, bar za to što nije rasvetlila taj slučaj.

““Onda se šalje poruka da se navodno zastrašuju politički neistomišljenici, ali se ne postavlja pitanje kako je njih pet-šest izlazilo na proteste “1 od 5 miliona“ koji su pokušani u severnoj Kosovskoj Mitrovici i drugim mestima. Ko je njih zastrašivao, da li im nešto fali““, kazao je Drecun.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 21°C

Sumaglica

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana