Drecun: Odbor daje podršku rukovodstvu u dijalogu sa Prištinom Tanjug

Objavljeno: 22.06.2021. 13:41 Izmenjeno: 22.06.2021. 13:41

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun, izjavio je  da je taj odbor jednoglasno usvojio izveštaj Kancelarije za KiM i izveštaj o dijalogu sa privremenim institucijama u Prištini

Drecun je na sednici, na kojoj je te izveštaje predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao da Odbor snažno podržava napore države da pomogne srpskom narodu da opstane na KiM , da se razvija i bude bezbedan.

On je dodao da su Kancelarija za KiM i Vlada Srbije pokrili sve oblasti života i da su sredstva ravnomerno raspoređena svim opštinama u kojima žive Srbi.

Drecun je naveo da Odbor za KiM snažno podržava izgradnju kuća, ekonomsko osnaživanje Srba, izgradnju infrastrukture, navodeći da se na taj način čuva srpski narod.

Istakao je da je zaštita kulturnog i istorijskog nasleđa važna za očuvanje duhovnog i nacionalnog identiteta srpskog naroda.

“Treba da nastavimo kao do sada i da se što više Srba vrati na svoja ognjišta, da se narod razvija i umnoži, a to možemo uz pomoć dijaloga i snažnim opredeljenjem da se kosovski problem rešava na miran način, a ne pretnjama i jednostranim odlukama”, rekao je Drecun.

Poručio je da Odbor pruža podršku rukovodstvu da u dijalogu sa privremenim institucijama u Prištini maksimalno štiti državne interese uz iskrenu posvećenost za traganjem i podsticanjem kompromisnog rešenja.

Kako je naveo, to može da se postigne jedino dijalogom, a nikako u okviru proglašene nezavisnosti Kosova.

“Na ovoj generaciji je odgovornost da mladi Srbi i Albanaci ne vide arhi nepritalje jedni u drugima već da prihvate nešto što je realno, a to je zajednički život”, rekao je Drecun i primetio da Priština nikako to da shvati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno vedro

Subota
Moguća kiša

Max: 8°C
Min: 1°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana