Dr Milošević: Povratak prirodi je važan za opuštene trudnice i zdravu decu

Objavljeno: 07.11.2022. 10:44 Izmenjeno: 07.11.2022. 10:44

Doktor Vanja Milošević, ginekolog u GAK „Narodni front“ kaže da je za porođaj i opuštenije roditeljstvo neophodan povratak prirodi. Napominje, da su se i pre više hiljada godina žene porađale prirodno, dok današnji svet robuje nekim pomodarskim metodama, kao što je npr. porođaj u kadi, uz razne stimulanse…

„Sve je u prirodi“, kaže dr Vanja Milošević. Pita se zašto kada prođemo pored izvora na Kopaoniku, Divčibarama ili na bilo kojoj planini pitamo se da li je ta voda za piće, a istovremeno kupujemo flaširanu vodu koja mesecima stoji na polici neke prodavnice u plastici, što sigurno nije zdravo.

„Žene su preplašene“, tvrdi doktor i objašnjava:

“ Plašimo ih i mi kao struka, plaše ih mediji, a strah porodice je prisutan sa pitanjima da li će sve biti u redu sa bebom. Tako dobijamo preplašenu trudnicu i traumatizovanu decu.  Nema potrebe za takvim strahovima i zato je jako važno da svaka trudnica bude opuštena i svesna da je dete u utrobi majke u najzaštićenijoj sredini.  I kada dete iz takve sredine izađe na svelo dana ovog sveta, dočekamo ga sa svim svojim strahovima i predrasudama.  Zato moramo da se vratimo prirodi“, zaključuje doktor Milošević.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana