Dostupan Informator za uslugu „Predah smeštaj” Beoinfo

Objavljeno: 31.01.2020. 12:57 Izmenjeno: 31.01.2020. 12:57

„Predah smeštaj” korisnicima pruža informacije o uslugama i pravima koje mogu da ostvare u dnevnim boravcima i „Predah smeštaju”. 

Sekretarijat za socijalnu zaštitu prati i adekvatno odgovara na potrebe osoba sa smetnjama u razvoju i njihovih porodica, te je u skladu sa tim sačinio Informator za dnevne boravke i uslugu „Predah smeštaj”, kako bi svim potencijalnim korisnicima mogla da se pruži informacija o samim uslugama i pravima koje mogu da ostvare u dnevnim boravcima i „Predah smeštaju”.

Grad Beograd smatra značajnim razvijanje dnevnih usluga socijalne zaštite jer su to usluge koje pružaju podršku porodici i omogućavaju ostanak korisnika u porodičnom okruženju. Jedna od takvih je i nova usluga „Predah smeštaj” koja se pruža u okviru Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine sa smetnjama u razvoju.

Podsećamo, Grad Beograd osnivač je Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine sa smetnjama u razvoju, ustanove koja u svom sastavu ima mrežu od 15 dnevnih boravaka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju. Usluga dnevnog boravka obuhvata smeštaj, ishranu, zdravstvenu, radnu i okupacionu terapiju korisnika kao i prevoz na relaciji kuća – dnevni boravak – kuća. Dnevni boravci pružaju usluge radnim danima u trajanju od 12 časova, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Svrha usluge „Predah smeštaj“ je privremeni i povremeni smeštaj dece i mladih sa smetnjama u razvoju, koji se obezbeđuje kao dnevni, vikend ili višednevni smeštaj.  Pruža se najduže 45 dana u toku kalendarske godine, s tim što može trajati najduže 20 dana u kontinuitetu, deci i mladima sa smetnjama u razvoju uzrasta od pet do navršenih 26 godina života, kao i odraslima od navršenih 26 do 65 godina života. Na ovaj način pruža se podrška u održavnju i poboljšanju kvaliteta svog života detetu i odraslom korisniku, ali i njihovim porodicama.

Takođe, Informator za dnevne boravke i uslugu „Predah smeštaj” je dostupan u svakom dnevnom boravku na teritoriji grada Beograda, kao i po odeljenjima Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, koji su teritorijalno raspoređeni na svakoj opštini.

S posebnom pažnjom Grad prati i unapređuje razvoj sistema socijalne zaštite. Podrška ranjivim socijalnim grupama, kao što su osobe sa smetnjama u razvoju, snažna je i kontinuirana, a s takvom politikom ćemo nastaviti i ubuduće, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Oblačno

Trenutna temperatura 2°C

Oblačno

Utorak
Jak vetar

Max: 6°C
Min: 1°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana